Glavna stranica

Izvor: Politopedia
Skoči na: orijentacija, traži
Gnome-fs-exec.png
Dobro došli na Politopediju,
hrvatsku političku enciklopediju!
17. rujna 2014., 14:38

FACT THEM ALL !

Politopedia.net je enciklopedija hrvatske politike zasnovana na načelima Wikipedije. Misija Politopedije je na jednom mjestu objediniti sve relevantne informacije u obliku provjerenih činjenica o osobama, institucijama i pojmovima politike u Hrvatskoj, te na taj način pomoći sazrijevanju političke scene u Hrvatskoj.

Na tragu čuvene Kantove izreke "Prosvjetiteljstvo je izlaz čovjeka iz njegove samoskrivljene nezrelosti. Nezrelost je nemoć, da se služimo svojim razumom...", neka nam svima ovaj portal pomogne da uz moć provjerenih činjenica i znanja izvedemo Hrvatsku iz samoskrivljene nezrelosti, iz vladavine samodopadnosti, samozaborava i manipulacija. (vidi: političari)

Istaknuti članak

Znak Socijaldemokratske stranke Hrvatske.png

Socijaldemokratska stranka HrvatskeSDSH (također Hrvatska socijaldemokratska stranka, kasnije poznata i pod nazivom Socijaldemokrati Hrvatske), bila je samostalna i demokratska politička organizacija koja je u Hrvatskoj djelovala do konca travnja 1994. godine. Držala se za stranku lijevoga centra.

Poticaj pokretanju stranke bilo je očitovanje javnosti za demokracijom u Hrvatskoj koje je došlo do izražaja u prosincu 1989. godine, potpisivanjem peticije za političke slobode i prava čovjeka. Dana 6. prosinca 1989. u Zagrebu je održana javna rasprava o potrebi pokretanja socijaldemokracije u Hrvatskoj. Nakon rasprave utemeljen je Odbor za pokretanje osnivačke skupštine. Osnivačka se skupština održala 16. prosinca 1989. u Zagrebu, kada je stranka i ustanovljena; izabrana su stranačka tijela, utvrđena programska načela i donesen Statut.

Formirana je prije prvih višestranačkih izbora 1990. godine, a među osnivačima, osim predsjednika Antuna Vujića, bili su Zvonko Lerotić i Miroslav Tuđman. Pred izbore se priključila centrističkoj Koaliciji …

Najčitaniji članci

Kako sudjelovati...

Podijeli / obavijesti...

Izbori za Europski parlament 2013.